Logo Haagen Web & App

home > Werkwijze > UX-Design

UX-Design

Wat is het doel van de site? Wat zijn de doelgroepen? Wat zijn de behoeften van deze doelgroep? Hoe gaan we die verwezenlijken? Allemaal vragen die voorafgaand aan het project beantwoord dienen te worden.

Doelgroepen

Eerst volgt er een grondige doelgroepenanalyse. Op basis hiervan worden wensen en eisen samengesteld: welke CTA (Call to action) is voor deze gebruiker(s) op de site of app noodzakelijk om het gewenste resultaat (sales, contactmoment etc.) te realiseren.

User flow

Hieruit volgt een user-flow: Via welke stappen komt de gebruiker bij haar informatie. Is dat direct vanuit de homepage? Of wordt dit gerealiseerd via onderliggende pagina's...

Na de user-flow, volgt het User Experience ontwerp:

UX Design

Tijdens het UX-Design wordt op basis van de doelgroep, tests, onderzoeken, statistieken en analyses een ontwerp gemaakt hoe een gebruiker bepaalde websites, webshops of apps ervaart. Denk hierbij aan de navigeerbaarheid op een telefoon, de positie van bepaalde knoppen en andere acties. Denk hierbij aan zaken zoals: Hoe houdt een gebruiker zijn telefoon vast? Zijn de meeste telefoongebruikers links - of rechtshandig? Of navigeren ze met 2 handen?

(Voorbeeld onderzoek 2013: UX Matters)

Samengevat:
"hoe draagt het ontwerp optimaal bij om de gewenste resultaten te behalen".

Ook geinteresseerd hoe jouw site of app nóg beter kan?

Maak een vrijblijvende afspraak 

Cases Haagen Web & App:

> alle cases

Ook interessant:

> Grafisch ontwerp websites (UI-design)
> Ontwikkeling van sites en apps

Eindeloze mogelijkheden

start vandaag met ontdekken

Maak een afspraak

Onze nieuwe webshop sluit veel beter aan bij de sfeer en kwaliteit die wij willen uitstralen. Daarnaast zijn de verkopen ook enorm omhoog gegaan

Marleen Lubbertsen, Lijn M

Haagen Website & App begreep mijn idee voor de webshop en werkte het perfect uit.

Erik Stoffelsen, Domburg Putten

Heel prettig dat van ontwerp tot onderhoud onder 1 dak zit. Korte lijntjes en vrijwel altijd direct contact. Geen moeilijk vak jargon.

Cooperatie Kraamzorggroep

Dat kinkt goed! Afspraak maken!