Logo Haagen Web & App

home > Werkwijze > Grafisch ontwerpen van een website

Grafisch ontwerpen van een website

User Interface, oftewel: Hoe ziet de site of app eruit. Daarbij wordt altijd nagegaan: 

Hoe draagt de vormgeving eraan bij, om het gewenste resultaat te behalen?

In het proces van doelgroepanalyse en UX-design, is er al een hoop vastgesteld over 'wat de site of app moet doen'. Om dit nog meer onderscheidend te maken, is een ontwerp nodig, waarbij de gebruiker wordt verleid om dát te doen, wat er van te voren is bedacht.

De invloed van kleuren van je wensite of app

Zo heeft gebruik van kleur een psychologische werking. Het is niet voor niets dat bedrijven zoals KLM, Coolblue en Bol.com de kleur 'blauw' gebruiken; dat staat voor 'betrouwbaarheid'.  Er zijn veel onderzoeken naar de conversieratio (hoeveel er op een knop geklikt wordt) van knoppen met haar kleur (interessant artikel).

Het ontwerp-proces

Daarnaast wil je uiteraard dat sfeer en beleving ook bijdraagt aan het geheel. In een zorgvuldig proces, van concepten, uitwerkingen en correcties wordt de app of site vormgegeven.

Is een resultaat-gerichte website niet altijd mooi?

Er wordt altijd een belans gezocht in 'conversie v.s. mooi'. Oftewel: iets wat mooi is, en niet bijdraagt aan het beoogde resultaat is niet altijd wenselijk om door te voeren. Daarnaast is een conversie-knop wellicht heel tactisch geplaatst, maar niet altijd mooi. Het zoeken van de balans daarin, gaat altijd in overleg.

Ook op zoek naar een nieuw ontwerp voor je site of app?

Neem contact op

Cases Haagen Web & App:

> alle cases

Ook interessant:

> UX ontwerp
> Ontwikkelen van een site of app

Eindeloze mogelijkheden

start vandaag met ontdekken

Maak een afspraak

Onze nieuwe webshop sluit veel beter aan bij de sfeer en kwaliteit die wij willen uitstralen. Daarnaast zijn de verkopen ook enorm omhoog gegaan

Marleen Lubbertsen, Lijn M

Heel prettig dat van ontwerp tot onderhoud onder 1 dak zit. Korte lijntjes en vrijwel altijd direct contact. Geen moeilijk vak jargon.

Cooperatie Kraamzorggroep

Haagen Website & App begreep mijn idee voor de webshop en werkte het perfect uit.

Erik Stoffelsen, Domburg Putten

Dat kinkt goed! Afspraak maken!