Logo Haagen Web & App

home > app ontwikkeling

App laten maken

Een app kan voor talloze doelen worden ingezet, denk aan een promotionele app, of een app in de appstore. Web-applicaties zijn ook apps die draaien via websites.

Bekijk cases

De inzet van een (web)app wordt steeds vaker gebruikt. Ten slotte heeft zo goed als iedereen een telefoon op zak. Maar een app kan ook ingebouwd worden in een beurswand, of dienen als aansturing voor andere hardware...

De werkwijze van het ontwikkelen van een app is nagenoeg hetzelfde als die voor een website of webshop. Eerst definieer je je doelgroep en je doelen. Daarna ga je stap voor stap kijken hoe deze doelen gerealiseerd kunnen worden.

App in de appstore

Voor apps in de appstore zijn er grofweg 2 platforms: Android (Google Play) en iOS (Appstore van Apple). De gebruikersgroep van Android is verreweg het grootste, omdat Android op zeer veel verschillende devices (van 'kruidvat-tablet' tot dure samsung telefoons) geinstalleerd kan worden. iOS daarentegen kent maar een 'kleine hoeveelheid' verschillende devices. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Promotionele apps voor beurswanden en presentaties.

Apps worden vaak ter promotie gebruikt. Denk hiervoor aan de toepassing in beurswanden (zie case), maar ook ingebouwd in vending-machines (zie case). Vaak wordt er gebruik gemaakt van een lokale server, waar de app mee communiceert. Dit zijn tegenwoordig computertjes ten grootte van je telefoon, waardoor deze gemakkelijk weggewerkt kan worden in de ombouw van de stand.

Website applicaties / web app

Een website applicatie (web app) wordt ook steeds vaker ingezet om een grote massa te bereiken. Denk hierbij aan een boekhoudpakket. Dit is een applicatie, welke via een website beschikbaar wordt gemaakt. Dit is een goed voorbeeld van een web-app. Haagen Web & Apps ontwikkeld ook web-apps; denk aan samen-stel modules voor websites, of facturatiesystemen voor webshops. 

Stand alone apps

Apps kunnen communiceren met allerlei devices. Hierbij kun je ook denken aan het openen van garagedeuren, het aansturen van je speakers, of het regelen van je tuinsproeiers. Ook kun je denken aan een VR-app voor bijvoorbeeld vastgoed, waarbij je via Virtual Reality kunt laten zien wat er ontwikkeld gaat worden.

Ook een goed app-idee?

Neem contact op voor de mogelijkheden

 

Cases Haagen Web & App:

> alle cases

Ook interessant:

> website met inlogportalen
> online marketing

Eindeloze mogelijkheden

start vandaag met ontdekken

Maak een afspraak

Heel prettig dat van ontwerp tot onderhoud onder 1 dak zit. Korte lijntjes en vrijwel altijd direct contact. Geen moeilijk vak jargon.

Cooperatie Kraamzorggroep

Spreekt de taal van de klant en vertaalt dit in prachtige en gebruiksvriendelijke sites en apps.

Jacqueline Spijkerboer

Onze nieuwe webshop sluit veel beter aan bij de sfeer en kwaliteit die wij willen uitstralen. Daarnaast zijn de verkopen ook enorm omhoog gegaan

Marleen Lubbertsen, Lijn M

Dat kinkt goed! Afspraak maken!